Alice Oswald a la Beckett

Dijous 16 de maig a la Sala Beckett i dins el Festival Barcelona Poesia, lectura dramatitzada i musicada d’un poema d’Alice Oswald, Titó, 46 minuts en la vida de l’alba.

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

“Diuen que l’alba es va enamorar de Titó, i va demanar a Zeus que el fes immortal, però es va oblidar de demanar-li que no envellís. Incapaç de morir, cada cop es va fer més vell fins que l’alba finalment el va tancar en una habitació, on encara és, assegut, balbucejant tot sol i esperant nit rere nit que ella aparegui. El que ara sentiràs són els sons que fa Titó quan es troba amb l’alba a mig estiu. La veu comença a les 4.17, quan el sol és sis graus per sota de l’horitzó, i s’atura 46 minuts més tard, quan surt el sol. L’acció començarà en la foscor.”

Amb aquesta acotació s’obre Titó. 46 minuts en la vida de l’alba, d’Alice Oswald, un monòleg en vers del vell Titó, interromput per incisos musicals en què les paraules del protagonista —ara balbucejos, ara llampeguejos de clarividència— reverberen, es deformen, avancen i retrocedeixen. El Barcelona Poesia produeix i estrena aquest espectacle, amb la lectura dramatitzada de Laura Pau, la direcció musical d’Aleix Puig (Quartet Brossa) i Manolo Martínez, el quartet de flautistes de bec Windu (Eva Jornet, Marcel Leal, Iris Mañà i Chris Orton) i la traducció al català de Jaume Coll Mariné.